Specialister

Apropå att inte slänga mat i onödan: I Stockholm har konststudenten Josefin Vargö öppnat ett tillfälligt surdegsbibliotek eller en surdegsförmedling — hon kallar det Levande Arkivet. Läs om den på Pain de Martin och på Josefins egen projektblogg! Och Gustav Holmberg är en av flera forskare som ägnar sig åt att kartlägga svenska konserveringstekniker under 1900-talet. Han…

Specialister Läs mer »

Rigamössan

”Ska du inte lägga ut mönstret till Rigamössan på Kyrkkaffebloggen?” frågade Jennifer förra veckan. Hon har gjort en Rigamössa till varenda Femtimmarskofta hon har stickat de senaste månaderna, och det är många. När vi hade släppfest för Värma en liten och Restvärme satte hon igång med en ny, och den hann nästan bli färdig innan…

Rigamössan Läs mer »

Utlottning: dinkelpaket från Wästgötarna

Med mig hem från Surdegsfestivalen i Mariestad fick jag vinster till en utlottning som passar särdeles bra här på Kyrkkaffebloggen: Per Fredriksson från Kestad Storegården utanför Götene gav mig tre paket med vardera ett kilo av Wästgötarnas dinkelmannagryn och åtta hekto dinkelflingor. Det är ganska precis vad som går ner i Postens paket, så det ska bli…

Utlottning: dinkelpaket från Wästgötarna Läs mer »