Om Anna

Hej och välkommen till Ett varv till! Det är en blogg för alla som vill göra världen lite varmare och lite vackrare — inte genom att tunna ut ozonlager och köpa pynt, utan genom att generera värme för människor som fryser och se till att det vi har här på jorden fördelas på ett mer rättvist sätt. Låter det som ett storvulet uppdrag? ”Vi kan inte göra stora saker, vi kan bara göra små saker med stor kärlek”, sa moder Teresa. Små saker kan vara koftor till nyfödda i Kongo, Etiopien och Nepal, och det kan vara ett matpaket till en familj i Malawi eller Syrien. Många är med och hjälps åt på olika vis.

Anna heter jag som skriver Ett varv till. Jag har arbetat med böcker i ganska många år, och det var ett par bokprojekt som fick mig att börja sticka och virka igen. Min mormor lärde mig den noggranna delen av det när jag gick i lågstadiet, och min farmor lärde mig att man måste prova sina egna idéer.

Fjärrvärme är ett ord som jag använder ibland när jag måste förklara vad jag gör. Hjälpstickning är ett annat. Och allt börjar alltid med en maska. Vill du vara med?