Rebeckas ingefärskola

Rebecka i Göteborg kokar ingefärskola och bjuder på receptet. Påsarna är gjorda av kasserade notkopior och passar fint till julgodis, antingen inslaget i smörpapper eller portionerat i små plastpåsar (annars blir det genast fettfläckar på utsidan). Gunilla har dekorerat de färdiga påsarna med figurer från ett helt annat sammanhang. 100 g smör 2 dl strösocker…

Rebeckas ingefärskola Läs mer »

Stjärnvinnare

För att allt skulle gå rätt till bad jag Libris datordoktor David att utse vinnarna i Betlehemsstjärnorna-tävlingen. Han meddelar att det är svar nummer ett och nummer nio, alltså Jennifer och Karin, som har vunnit. Grattis till er — skicka era adresser genast, så ska nog paketet hinna fram före julafton! Lubna hälsar så mycket…

Stjärnvinnare Läs mer »

Paj à la Lucia

”Här är ett recept på en paj som passar särskilt bra till advent eller Lucia, men den kan naturligtvis ätas året om”, skrev Kjersti till mig när hon skickade det här receptet. ”Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde till.” Kjersti är hemma-recept-kompositör och har bidragit med flera egna recept i Kyrkkaffe-böckerna. För något år…

Paj à la Lucia Läs mer »

Adventsfasta II

Adventsfastan pågår fortfarande, även om det är svårt att tro det när man tittar sig omkring i affären eller bland tidningarnas julbordsannonser. Den här soppan är kanske inte helt fasteaktig, i själva verket känns den ganska lyxig att äta, men den är mycket enkel att göra, och visst passar det med saffran såhär års? Min…

Adventsfasta II Läs mer »