Babykofta i ett stycke

Babykofta-manschett-till-manschett. Bild lånad från Drops.

Redan när vi gjorde Kärlek, nål och tråd började jag samla på enkla beskrivningar till babykoftor — för handgjorda babykläder som passar varsomhelst i världen har ju alltid varit ett av favorituppdragen bland syföreningsmedlemmar. När syföreningsboken var klar gjorde vi Värma varandra och Värma en liten, och då dök det upp ytterligare några. Röda Korset-koftan, Rätstickad kofta i ett stycke, Jennifers babykofta, Femtimmarskoftan, Slättmissionens babytröja …

En som jag har spanat på men aldrig sett beskrivning till är Elizabeth Zimmermanns genialiska Baby Surprise Jacket.

Och Martina som bidrog med en mössa till Värma en liten visade en beskrivning till en tröja som stickas från manschett till manschett i bara rätstickning, men jag var inte tillräckligt snabb med att skriva av den … Sedan såg jag en liknande modell, fast en kofta, i en amerikansk stickkalender och lärde mig att det sättet att sticka tröjor och koftor brukar kallas cuff-to-cuff i USA.

I mitten av december visade Maja på Husmorsskolan att det finns en sådan beskrivning på svenska nu, hos Drops. Varsågoda och hugg in, alla babypaketsmakare!

2 reaktioner på ”Babykofta i ett stycke”

  1. Pingback: Inspiration | Kyrkkaffe

  2. Pingback: Inspiration: stickade tröjor och koftor | Kyrkkaffe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.