Lisas hallontryfflar

Lisa, som tidigare har bjudit på tekakor här på Kyrkkaffebloggen, har modifierat ett tryffelrecept så att det fungerar för henne och andra som inte tål mjölk och så att det smakar lite hallon. Låter inte så dumt, eller hur? Den som bara har vänner som tål vanlig grädde kan använda det, och den som inte tycker om sprit utesluter bara den. Juldagspyssel?

‎20 tryffelbollar

100 g mörk choklad
1/2 dl havregrädde (till exempel Oatly)
1 msk svarta hallon-likör

till rullning:
1/2 dl kakao
1/2 dl florsocker

Smält chokladen tillsammans med grädden och likören i en kastrull … sakta! Häll blandningen i en djup tallrik och ställ den i kylskåpet. Rör om nu och då medan den svalnar och stelnar. Blanda kakao och florsocker på en tallrik. Ta ut chokladsmeten ur kylen och forma tjugo små bollar med en sked och handen. Rulla i kakaosockret. Förvara i kylen — eller i kallt kassaskåp om de inte ska ta slut ögonblickligen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.