Fler pajer

Påfylld.
Påfylld.

Nu har jag godkänt ett exemplar av Perfekta pajer — vi har gjort en ny tryckning av den, nämligen. När ett exemplar är ordentligt igenombläddrat och min kollega Ingrid har räknat ihop och redovisat alla kostnader är det fritt fram för vårt lager att börja skicka ut boken till alla som har beställt den. Alltid lika roligt!

Och det här omslaget är jag lite extra lycklig över eftersom Magnus fångade ljuset så vackert i bären. Ingen självklarhet när man som vi gör det mesta av fotograferingen i mars …

Vi firar med ett pajrecept som inte är med i boken — Yvonne skickade det för några veckor sedan:

Yvonnes glutenfria rabarberkaka med kokos

Ugn: 175 grader i ca 10 minuter, sedan 225 grader

6 hg rabarber
1½ dl socker
2 tsk potatismjöl

Deg:
1 ägg
1 dl socker
2 dl kokos
50 g smör

Smörj en ugnsfast form. Skär rabarbern i små bitar och blanda dem med sockret och potatismjölet.

Lägg röran i formen och grädda i ungefär 10 minuter eller tills rabarbern börjar bli mjuk.

Rör under tiden ihop  degen.

När rabarbern är klar, höj värmen till 225 grader. Fördela degen ovanpå rabarbern och grädda pajen tills den har fått en fin brun färg.

Yvonne hälsar: Bra för den som inte tål gluten eftersom den inte innehåller vetemjöl. Laktosfri och mjölkproteinfri om man byter smöret mot laktosfritt matfett.

2 reaktioner på ”Fler pajer”

  1. Var det den du eftersökte recept till? Jag skickade in en rabarberkaka, Inezas rabarberkaka, kom den med? Lite nyfiken är man ju allt 🙂
    Jag älskar Kyrkkaffeserien och har flera stycken!
    //Henrietta

    Svar till Henrietta:
    Perfekta pajer kom ut första gången för några år sedan — det här är ”bara” en nytryckning. Det som jag samlar recept till nu (och jag samlar fortfarande) är en bärbok, där plommon och rabarber och sådant antagligen också får plats, och så en äppelbok.

  2. Pingback: Glutenfritt julbak | Kyrkkaffe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.