Majarutor

En Majaruta. Foto: Magnus Aronson

När Johanna och Laura och Maria var i Malmö för några veckor sedan, dagen före två baknings- och fotograferingsdagar, provade vi två sorters nyuppfunna långpannerutor. Den ena sorten, med kaffe i, innehöll åtta bananer. Den här andra är ett omräknat muffinsrecept från Maja i Fester med rester, och i den mosade vi ”bara” ner fyra bananer, men den innehåller jordnötter också! Det var så att man hade kunnat äta upp smeten direkt ur bunken.

Den som inte kan eller vill använda jordnötter kan ersätta jordnötterna i smeten med hundra gram hackad choklad och kanske pensla den gräddade kakan med choklad också.

När man ändå ska mosa bananerna direkt kan man passa på att köpa de brunaste som finns i affären.

Ugn: 200°

300 g smör
4 dl strösocker
8 ägg
4 bananer
2 msk pressad saft av citron
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl jordnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst, gärna med elvisp. Blanda i äggen, ett i taget. Rör kraftigt hela tiden.

Skala bananerna och mosa dem med en gaffel. Tillsätt citronsaften. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka jordnötterna grovt.

Rör ner mjölblandningen, bananmoset och nötterna i äggsmeten.

Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda kakan mitt i ugnen tills ingen smet fastnar på provstickan.

4 reaktioner på ”Majarutor”

  1. Majarutor! Jag känner mig hedrad;)

    Vad roligt det var att Stickcafé skulle få vara med i Buffé och på ICA.se! Grattis!

    Hoppas du har en fin måndag.

    Många hälsningar från Maja

  2. Pingback: | Kyrkkaffe

  3. Pingback: Fika med gott samvete | Kyrkkaffe

  4. Pingback: Långpannetips | Kyrkkaffe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.