Vantar, mössor, halsdukar och sockor på väg till Ukraina

Anne Collén är en av dem som fortsätter med arbetet för att förse krigsdrabbade ukrainare med de varma kläder de behöver när de kläder de hade kanske har blivit förstörda eller finns på ett ställe dit de inte kan ta sig. Hon skriver:

Nu har jag kört ett lass till Alvik för vidare transport till Järna och Caps and Candles for Ukraine. Fortsätt att sticka, gärna torgvantar, raggsockor och buffar till soldater. Det kommer att gå ett lass till innan jul. Tack för att ni orkar tänka på Ukraina trots allt annat som pågår i världen.

Anne hälsar att halvvantar också är mycket välkomna — enklaste versionen är nog den som finns i setet Värme till vän eller främling. Där finns också den allra enklaste mössmodellen och en värmekrage som nog kan vara mycket användbar!

Om du har Facebook kan du gå med i Annes grupp Raggsockor för Ukraina.

Och här är presentationen av gruppen och Annes adress dit man kan skicka det man stickar:

***

Den här gruppen började som Raggsockor för Syrien efter ett upprop från UNICEF. Nu är det ett nytt krig där folk fryser. Ukraina behöver hjälp!

Vill du vara med och hjälpa de behövande i Ukraina? Många fryser och behöver varma stickade kläder. Har du restgarner hemma? Ta fram dem och börja sticka kläder till Ukraina. Alla storlekar är välkomna. Kan du inte sticka så går det också bra att skicka garner så någon annan kan sticka.

När du är klar med kläderna, skicka dem till:

Raggsockor för Ukraina
c/o Anne Collén
Öster Mälarstrands Allé 112
72356 Västerås

De kommer att vidarebefordras direkt till Ukraina. Jag har vänner som kör dit med jämna mellanrum.

SPRID GÄRNA VIDARE TILL DINA VÄNNER!

1 reaktion på ”Vantar, mössor, halsdukar och sockor på väg till Ukraina”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.