Krigstidsmodeller

The Victoria and Albert Museum har gjort något som borde göra många stickare lyckliga (och en del lite olyckliga också): plockat fram en serie stickbeskrivningar från runt 1940 och publicerat dem gratis på sin webbplats.

Bild lånad från https://www.vam.ac.uk/articles/1940s-knitting-patterns

Det är enbart vuxenmodeller, och på slutet en tehuva (!), men det är plagg för både män och kvinnor, och till och med en damtröja med namnet ”The Victory Sweater”, stickad i den brittiska flaggans färger.

Bild lånad från https://www.vam.ac.uk/articles/1940s-knitting-patterns

Det finns till och med ett par damfingervantar som stickas på två stickor! Och den här modellen som är lite mer robust.

Bild lånad från https://www.vam.ac.uk/articles/1940s-knitting-patterns

Och som har en herrmotsvarighet som säkert en del damer också föredrar. Ibland blir det ju lite lustigt med alla idéer om vad som passar vem.

Alla beskrivningarna finns att hämta som pdf:er här, och nu kommer den lilla varningen för det som kan göra en och annan stickare lite olycklig: beskrivningar från den här tiden är ofta så kortfattade att det kan verka som om författaren tror att läsaren egentligen redan vet allt. Men de kan säkert vara värda minst ett försök ändå!

3 reaktioner på ”Krigstidsmodeller”

  1. Carina Andersson

    Hej, var kan jag hitta mönstret till Ellas baby cardigan? Har sökt på ravelery utan resultat. Har sett den tidigare på Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.