Sällskap i köket

I tisdags hade jag en långbakdag i köket i Folkets Hus i Kosta. Jag hade bett om lov att få vara där och baka till min pappas födelsedag, och samtidigt passade jag på att baka lite som Folkets Hus-föreningen kan använda när de har arrangemang med fika. Så igår kväll ingick mina kakor i menyn när det var musikkväll!

Det var bara långpannekakor jag bakade, och två som verkligen har blivit favoriter — först sex satser av kladdkakan med havregryn, sedan lika många av ingefärsrutorna, och till slut en sats kladdkaka till. Den allra första jag gräddade räknar jag inte med, för jag glömde äggen (!) och resultatet blev i princip otroligt goda chokladsmulor. Min mamma har krossat dem för att ha dem som glasströssel de närmaste veckorna.

Folkets Hus-föreningen hade fantastiska, stora IKEA-plastburkar som var perfekta att packa kakrutor i, och i en liten paus gick jag till Fenix (Coop-butiken intill) och frågade efter lösgodisburkar. De åtta jag fick räckte lagom till vår familjs del av kakorna. Jag lämnade också en stor burk med kanter i ett kylskåp och tog med en lika stor burk hem!

Och under en del av dagen hade jag sällskap av Elinor och Marianne och deras vänner, för jag hittade den här radiodramatiseringen av Sense and Sensibility på BBC:

Dramatiseringar kan ju vara mycket olika, men den här tyckte jag om, inte minst för att Elinor inte bara var så vansinnigt tapper (som hon verkligen är) utan också gav intryck att ha ett slags kärleksfull och humoristisk distans till de känslostormar som hennes syster och mamma hela tiden piskade upp. Två timmar innebär att mycket inte är med, och det jag saknade var bland annat paret Palmer, det berömda tandpetarfodralet och det enerverande tjatandet om bokstaven F, men strykningarna var nog vettigt gjorda. Rekommenderar gärna den här dramatiseringen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.