Mössor och västar på Nkinga Hospital

Minns ni Nkinga Hospital i Tanzania?

Det byggdes på initiativ av svenska missionärer för länge sedan, drivs av inhemska krafter nu och har många vänner i Sverige, bland annat Skynket som jag har skrivit om flera gånger och en vänförening.

Margareta Edin är en av dem som regelbundet reser till Nkinga för att arbeta, och den här gången har hon skickat hem bilder från en förmiddag på förlossningsavdelningen. Där används mössor och västar från stickare i Sverige!

Fullbelagt i salen för mammor och nyfödda. Bild: Margareta Edin

Margareta skriver:

Igår var jag med på förlossningen ett par timmar på förmiddagen. Då förlöstes tre barn på en liten stund, och under det senaste dygnet hade 13 fina barn fötts på förlossningen.

Idag delade vi ut mössor och ”ett slags stickad tröja” som har skickats hit. Tusen tack ALLA ni som skickat hit det ni har stickat!

”Ett slags stickad tröja” — det är ju den här:

Easy Peasy Beanie-mössa och Yemenväst. Bild: Margareta Edin

Alltså Yemenvästen, den ständiga och superpopulära. Just det exemplar som Margareta har fotograferat har mosstickning istället för rätstickning på axelpartiet — det kan man ju enkelt göra om man vill.

Här finns beskrivningen.

Och mössan som ligger bredvid är Easy Peasy Beaniebeskrivning här.

Bild: Margareta Edin

Tillsammans med de kangas, skynken, som mammorna har med sig och som kan användas till nästan allt blir det här en bra start!

Margareta hälsar att Nkinga Hospital gärna tar emot fler mössor och Yemenvästar till förlossningen och att man kan kontakta henne genom Nkingas vänner på Facebook. Det behövs mössor i nyföddstorlek och större prematurstorlek — av de allra minsta finns det ganska många kvar, och de går inte åt så snabbt.

2 reaktioner på ”Mössor och västar på Nkinga Hospital”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.