
Man behöver inte steka potatisplättar eller pyttipanna av all kokt potatis som råkar bli över. Man behöver inte ens blanda den i bröddeg eller pajdeg. Man kan baka en kaka! Glutenfri lyx för alla — utom för dem som inte tål mandel, förstås.
en mjuk kaka
Ugn: 175º, ca en timme
2 dl sötmandel
3 bittermandlar
75 g smör
1½ dl socker
2 ägg
2 kokta kalla potatisar
mörk choklad
Mal mandeln. Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggen. Mosa potatisarna, blanda moset med den malda mandeln och rör ner alltsammans. Blanda och häll upp i smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i ungefär en timme.
Bryt eller hacka chokladen och lägg den på den varma kakan. När chokladen har smält, bred ut den över kakan.
Pingback: Glutenfri melonfrökaka | Kyrkkaffe
Pingback: Potatismoscupcakes | Kyrkkaffe
Pingback: En receptefterlysning | Kyrkkaffe