
Hallon, kardemumma och mandel är en spännande smakkombination! Det går bra att använda frysta hallon till kakan – i så fall osockrade.
Ingrid, som är kardemummaälskare, provbakade receptet och tipsade om att det blir extra gott med en matsked kardemumma i smeten istället för originalets tesked. Jag testade — och visst har hon rätt. Så vi ändrar.
en långpanna full
Ugn: 175, ca 30 minuter
200 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma
250 g hallon
50 g mandelspån
Smält smöret och låt det svalna. Rör ner ägg, socker, mjöl, vaniljsocker och kardemumma och blanda till en slät smet. Bred ut den i pappersklädd långpanna. Lägg ut bären jämnt på smeten och strö över mandelspån. Grädda kakan mitt i ugnen, 175 grader varm, i ungefär en halvtimme.
Pingback: Nya böcker har landat | Kyrkkaffe
Pingback: Missa inte denna kaka, vad ni gör | Kyrkkaffe
Å, tack Anna! Precis vad jag behövde! Satt nämligen och googlade efter hallonkakerecept och kände mig lite lagom oinspirerad – så ser jag detta;) Nu blir det hallonkaka till eftermiddagens gäster:)
Många hälsningar från Maja
Svar till Maja:
Hoppas att den blev bra!
vad gott
Pingback: Kyrkkaffeefterlysning: äppelrecept och bärrecept | Kyrkkaffe