Kardemummarutor med hallon

Kardemummarutor med hallon
Kardemummarutor med hallon (foto: Magnus Aronson)

Hallon, kardemumma och mandel är en spännande smakkombination! Det går bra att använda frysta hallon till kakan – i så fall osockrade.

Ingrid, som är kardemummaälskare, provbakade receptet och tipsade om att det blir extra gott med en matsked kardemumma i smeten istället för originalets tesked. Jag testade — och visst har hon rätt. Så vi ändrar.

en långpanna full
Ugn: 175, ca 30 minuter

200 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma
250 g hallon
50 g mandelspån

Smält smöret och låt det svalna. Rör ner ägg, socker, mjöl, vaniljsocker och kardemumma och blanda till en slät smet. Bred ut den i pappersklädd långpanna. Lägg ut bären jämnt på smeten och strö över mandelspån. Grädda kakan mitt i ugnen, 175 grader varm, i ungefär en halvtimme.

5 reaktioner på ”Kardemummarutor med hallon”

  1. Pingback: Nya böcker har landat | Kyrkkaffe

  2. Pingback: Missa inte denna kaka, vad ni gör | Kyrkkaffe

  3. Å, tack Anna! Precis vad jag behövde! Satt nämligen och googlade efter hallonkakerecept och kände mig lite lagom oinspirerad – så ser jag detta;) Nu blir det hallonkaka till eftermiddagens gäster:)

    Många hälsningar från Maja

    Svar till Maja:
    Hoppas att den blev bra!

  4. Pingback: Kyrkkaffeefterlysning: äppelrecept och bärrecept | Kyrkkaffe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.