Ingas sesamkakor

Oslagbara sesamkakor (foto: Magnus Aronson)

Såhär skrev Inga i Trollhättan till mig på bladet där hon delade med sig av sitt favoritrecept: ”Sedan jag läste om hur nyttigt det är med sesamfrön – de är fullspäckade med kalcium, zink, fosfor, järn, magnesium, kalium, selen, koppar och fettsyrorna omega 3 och omega 6 – blandar jag dem i snart sagt allt ätbart. Dessa kakor är mycket omtyckta!”
Rättså otroligt att man så snabbt kan göra något fulländat gott och dessutom ganska nyttigt med bara fyra ingredienser, eller hur? Och den som måste undvika laktos eller mjölkprotein kan förstås prova att använda mjölkfritt margarin — och gå miste om den underbara smörsmaken, men har man inget val så får det väl gå …

ca 48 kakor
Ugn: 175°, 7–8 minuter

4½ dl vetemjöl
200 g smör
drygt 1 dl socker
drygt 1 dl oskalade sesamfrön

Blanda allt och forma degen till rullar, fyra centimeter i diameter. Skär dem i sammanlagt 48 skivor och lägg ut dem 6×4 på två plåtar. Mönstra dem med gaffel och grädda dem i 175 graders ugnsvärme i 7–8 minuter per plåt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.