Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kladdkaka med havregryn (ständigt denna kladdkaka med havregryn)

Lika bra att lägga ut det från början, det bästa av alla recept i hela Kyrkkaffe-serien. Det är min mamma som har hittat på det, eller snarare rekonstruerat det efter att en gång på ett kyrkkaffe ha blivit bjuden på något liknande. En kladdkaka med lite egen karaktär (havregrynen gör mer än man kan tro!), seg och kladdkakeaktig men inte värre än att man kan skära den i rutor och äta som en småkaka, god med glass och färska hallon, lagom för pensionärer, perfekt för barnkalas … och vid det här laget har jag fått så många små historier om den att den skulle kunna ha en egen blogg. Dessutom har jag testat en del mindre och mer vilda varianter, så den kommer nog tillbaka här.

en långpanna full
Ugn: 175 grader

300 g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret i en stor gryta och blanda i socker, havregryn och ägg. Sikta till sist ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 175 grader. Kakan får gärna vara lite ”kladdkakeseg” när den kommer ut. Skär den i rutor när den svalnat lite.