Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ingefärsrutor utan gluten

Favoritkaka i glutenlös version — tack vare havregrynen är den inte lika känslig som sockerkaksaktiga rutor, och det går bra att bjuda alla kyrkkaffegäster på samma kaka. Finns det folk som är känsliga för mjölk, så byt smöret mot mjölkfritt margarin.

Det kan låta mycket med en hel liter havregryn och en hel matsked ingefära, men det är liksom det som är poängen med receptet! En sak som jag inte har testat men som skulle kunna fungera är att ersätta havregrynen med boveteflingor som ju inte heller innehåller gluten.

en långpanna full
Ugn: 175 grader

250 g smör
1 l havregryn, ”rent havre”
5 dl glutenfri mjölmix (grov)
1 dl ljus sirap
5 dl socker
2 ägg
1 msk bakpulver
1 msk ingefära

Smält smöret i en stor gryta och rör ner övriga ingredienser. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i 175 grader tills kakan blir ljusbrun. Den stelnar när den svalnar! Skär i rutor.