Kaneldinkelkakor

Kaneldinkelkakor (foto: Magnus Aronson)

Jo, man kan baka småkakor på dinkelmjöl! Socker och smör är ju alltid socker och smör, men den som vill kan kanske inbilla sig att det blir hälsosammare än vanligt med dinkelsikt och fullkornsmjöl. Och ovanligt gott blir det absolut! Det här är en lite större sats som kan bli både fika hemma och ett par ordentliga burkar att ge bort.

antal beroende på storlek
Ugn: 175°, ca 10 minuter

450 g smör
4 dl socker
4 msk ljus sirap
6 dl dinkelsikt
2 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 msk kanel
4 tsk bikarbonat

garnering:
2 dl grovhackad mandel

Ställ fram smöret i god tid så att det hinner bli mjukt.

Rör smör och socker poröst och tillsätt sedan övriga ingredienser. Dela degen i tio bitar och rulla ut dem till längder lika långa som bakplåtar. Lägg två på varje plåt. Platta till dem lite, strö över mandelhack och tryck lätt så att hacket fastnar. Grädda varje plåt i 175 graders ugnsvärme i ungefär tio minuter. Skär längderna i sneda bitar så snart de kommer ut ur ugnen.

2 reaktioner på ”Kaneldinkelkakor”

  1. Pingback: Kaneldinkelkakor igen | Kyrkkaffe

  2. Pingback: Kyrkkaffebloggen julstökar | Kyrkkaffe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *