
Igårkväll var nästan hela Libris längst upp i Kaknästornet. Hade det bara varit vi så hade det inte blivit så trångt, men vi var där tillsammans med resten av Swedmedia (det betyder Dagen som är en tidning och Improove som är ett slags webutvecklingsföretag) och då blev det så fullt att servitörerna fick sätta in extrabord.
Har man ätit det första julbordet kan man inte riktigt förtränga att julen är på intågande, så här kommer några av Kyrkkaffebloggens bästa julrecept från i år och tidigare år, vanliga och lite udda i en salig blandning:
Maritas bästa pepparkaksdeg (bonus: här kan man se C S Lewis som pepparkaksgubbe)

Kaneldinkelkakor (det är dem Abbe bakar på bilden — tack mamma Jessica som skickade den!)
Juloxar (ett slags grova frallor, helt vegetariska)
Chokladdoppade apelsinskal (godare än den lyxigaste konfekt, jag lovar!)
Kjerstis överdådiga glutenfria saffransrutor
Lyxiga lussebullar (tack Samuel!)
Pepparkakskladdkaka (när det måste gå fort eller när allt det traditionella redan har ätits — den är osannolikt god!)
Peppermint creams (varning för ful bild — de är i själva verket både fina och goda och ersätter bums alla After Eight-askar)
Massor av goda tips! Tror jag ska försöka mej på de däringa apelsinskalen i år… :-9
Svar till Carol:
Ja, gör det!
Pingback: Julbaka med Kyrkkaffebloggen | Kyrkkaffe