
Min gamla körkollega Anna delade med sig av receptet till en kladdkaka med pepparkakssmak häromdagen. Eftersom hon mycket snart ska återuppta sina läkarstudier efter ett uppehåll på drygt ett decennium får man väl närmast se det som en ordination! Själv säger hon i alla fall att kakan är oslagbar.
(Anna är helt oskyldig till den slutliga utformningen av kakan på bilden. Den uppkom mycket snabbt på Libris alldeles nyss. Har man C S Lewis i närheten så har man!)
Kladdpepparkaka
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
till formen:
finkrossade cornflakes (eller ströbröd)
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker och blanda de torra ingredienserna. Häll smöret och de torra ingredienserna i äggsmeten och rör till en jämn smet. Provsmaka inte för mycket! Smörj och bröa till exempel en springform och häll smeten i den. Grädda i 200 graders ugnsvärme i ungefär 20 minuter. Servera med vispgrädde, vaniljglass eller annat kladdkaketillbehör!
Jättegod! Och Grattis till våran Anna idag!
Pingback: Kyrkkaffebloggen julstökar | Kyrkkaffe