
Nypotatis.
Det kan nog nästan inte finnas något godare.
Och naturligtvis ska man äta de första med riktigt smör, men här är en enkel och helt förbluffande god sås med tre variationer till nästa tillfälle. Inget originellt alls, och ibland behöver man ju bli påmind om självklara saker också. Gör gärna alla tre variationerna samtidigt! Har man skålar som dem på bilden, porslinsskålar med mjuka lock, gör det inget alls om det blir över till dagen efter. Och kall nypotatis är det näst godaste som finns, eller hur?
Blanda en deciliter crème fraîche med drygt en matsked majonnäs. Salta och peppra ganska ordentligt.
Variation 1: klipp ett par kvistar basilika smått, smått och rör ner.
Variation 2: smaka av med ett par teskedar riven pepparrot.
Variation 3: smaka av med ett par teskedar pressad citron.
(Gräslök och andra gröna kryddor skulle antagligen också bli gott.)
Servera såsen kall till ångande varm potatis, gärna kokad med dillkvistar förstås! (Den som äter fisk kan klicka såsen på både kokt och stekt fisk av olika sorter.)