Ingrid har blivit klar med en mössa!

När jag fick se den här bilden på Facebook blev jag så glad.

Bild: Maskor & Stygn

Det är nog inte så många som känner igen formen, men jag gör det. För det är jag som har hittat på den.

Ingrid hade stickat den för ett par år sedan, och sedan hade den blivit liggande. Men nu!

Bild: Maskor & Stygn

Man syr eller virkar eller för all del stickar ihop de två nästan-kortsidorna på nästan-rektangeln så att man får en cylinder …

Bild: Maskor & Stygn

… och sömmen blir lite sned eftersom rektangeln är det, och rektangeln är lite sned eftersom jag blandade rätstickning och slätstickning och gjorde båda delarna på diagonalen.

Bild: Maskor & Stygn

Sedan snörper man ihop den cylinderände som inte har den rätstickade kanten.

Bild: Maskor & Stygn

Och så viker man upp ungefär halva den rätstickade kanten.

Bild: Maskor & Stygn

Såhär fin blev Ingrid i sin mössa! Det är hon och hennes man Peter som har garnaffären Maskor & Stygn i Simrishamn, och hon har stickat Vinterpromenadsmössan i Järbo Raggi. När jag stickade det första exemplaret använde jag Järbo Reflex som var ungefär lika tjockt och hade en reflextråd i.

Bild: Maskor & Stygn

Ingrid tyckte att det kunde passa bra att påminna om den här mössmodellen nu när det fortfarande behövs så mycket varma kläder till Ukraina och när insamlingar till de människor som har drabbats av jordbävningen i Syrien och Turkiet antagligen kommer igång snart. Jag håller med!

Bild: Maskor & Stygn

Det här är en mössa som man, när man väl har stickat det första exemplaret, lätt kan sticka i alla storlekar som behövs, och om man tycker om att ”det händer lite” är den nog roligare än vanliga resårmössor. Lite åtminstone.

Här finns steg-för-steg-beskrivningen som jag gjorde när några hade hört av sig om den första som bara var skriven. Hoppas att instruktionerna räcker till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.