Liten i mössa

Några av er minns säkert när vi samlade in mössor inför Maritas resa till Nkinga-sjukhuset i Tanzania. De har hjälpt många nyfödda barn att hålla värmen och må bättre. Och häromdagen dök en ny påminnelse om det upp!

Margareta som är i Nkinga och arbetar berättade i Facebook-gruppen Nkingas vänner:

Idag har jag träffat denna unga mamma som födde sitt barn den 20 augusti, en månad för tidigt, på en vårdcentral 2,5 mil härifrån.

Hon åkte hem trots att hon fick rådet att söka vård på Nkinga.

Hit kom hon och hennes barn för två veckor sedan, och barnet vägde bara 900 gram.

Vikten är nu 1230 gram.

Hon ville åka hem idag, för hon har inte råd att stanna. Men vi har fixat så att Nkingas Vänner kommer att fortsätta betala vården.

Barnet ligger hud mot hud så mycket som möjligt på mammans bröst – kängurumetoden (på bilderna hade mamman just varit och ätit).

Tusen tack för ALLA gåvor vi får som gör detta möjligt !

Du som vill vara med och bidra så att den här lilla familjen och andra som inte har råd med sjukhusvård ändå kan få det kan sätta in din gåva med Swish 1232889152 eller på bankgiro 447-2379.

Och mössan?

Det måste vara en sådan här, eller hur? En Easy Peasy Beanie. Många som har stickat till mössinsamlingarna har gjort den modellen, jag också. Beskrivningen hittar du här.

2 reaktioner på ”Liten i mössa”

  1. Margareta Jansson

    Hej!
    Så fantastiskt att en så liten mössa kan göra så gott. Blev så glad när jag hittade beskrivningen. Har nu stickat många och det har gett mig så mycket nöje. Undrar nu till vem jag skall sända dem så att de kommer till nytta.
    Varma hälsningar Margareta Jansson

    1. Hej Margareta!
      Vad roligt att du tycker om den här mössmodellen!
      Just nu är det ju många insamlingar till Ukraina, och mössor behövs där. Om du berättar var du bor så kanske jag kan tipsa om någon insamling i närheten.
      Annars tar Slättmissionens Hjälpande Hand (Stenum Romlycka, Skara) alltid emot och ser till att mössorna kommer med en sändning till en plats där de behövs.
      Många hälsningar från Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.