Vinterskor och vinterkläder behövs

Bild: Glenn Carstens Peters, Unsplash

I dagstidningar och andra medier hör vi kanske mest om elpriserna och matpriserna, och många av oss funderar mycket på hur de kommer att påverka oss under den kommande vintern.

Men för massor av människor i olika åldrar runtom i Sverige är kläder och skor för kallare väder ett minst lika stort problem.

Skåne Stadsmission skriver:

PASSA PÅ ATT RENSA GARDEROBEN. Nu börjar det bli riktigt kyligt och vi har stora behov av varma vinterkläder och skor! Det går alltid bra att lämna in kläder till oss –året runt. Men just nu är behoven skriande och vi vill uppmana alla som har urvuxna eller utsorterade vinterkläder och skor liggande att komma in med dem. Hela och rena såklart!

Har du hela och rena vinterkläder att skänka? Vi träffar människor som inte har råd med allt de behöver och vi är nu i stort behov av varma kläder att dela ut. Det har redan blivit kallare ute och vintern är på intåg. Ett varmt tack!

VI BEHÖVER:

TILL BARN (ålder 0-18 år)
Overaller och ytterkläder
Vinterskor och regnstövlar
Mössor, halsdukar och vantar
Underställ och fleecekläder

TILL VUXNA:
Vinterjackor (alla storlekar)
Skor för höst och vinter (storlek 41-45)
Mössor, halsdukar och vantar

VAR KAN JAG LÄMNA IN?
Märk gärna kassen med ”vinterkläder” och lämna in på någon av följande adresser:

MALMÖ: Gåvoinlämning på Grönegatan 36
Öppettider: Måndag, onsdag, fredag 8.00-16.00 och tisdag, torsdag 8.00-18.00

KRISTIANSTAD: Gåvoinlämning på Östra Vallgatan 25
Öppettider: Måndag-fredag 08.00-16.00

Du kan också lämna kläderna på någon av våra second hand-butiker i Malmö. Du hittar adresser och öppettider här.

Kläderna går i första hand till våra verksamheter. Det som inte kommer till användning kan komma att säljas i våra butiker, vars överskott går till våra sociala verksamheter. Oavsett vilket kommer alltså det du lämnar in till nytta för behövande.

Och Röda Korset i Malmö skriver:

I Röda Korsets hus finns det möjlighet att duscha. Efter en dusch är det skönt att ta på sig rena kläder.

Nu behöver vi strumpor, trosor och kalsonger (ej tidigare använda) som vi kan dela ut till våra deltagare efter en dusch.

Vill du sponsra med detta? Märk ditt bidrag med ”Röda Korsets hus” och lämna det i vår butik på Norra Parkgatan 17. Kanske gå ihop med kollegor eller vänner och samla ihop en summa som köper underkläder för och sedan skänker till oss? Kanske vill din arbetsplats göra en gemensam insats? Jobbar du i klädbranschen för ett företag som vill göra skillnad och sponsra med underkläder?

Vi vet att Malmö sluter upp när det gäller!

Det här gäller alltså Malmö och Kristianstad, och bara Malmö. På andra platser kan det finnas stadsmission, Frälsningsarmékår, diakonicentral eller någon annan organisation eller grupp som arbetar med att stötta människor som lever i utsatthet.

Många av dem blir förstås extra glada för nya, handstickade mössor, sockor, vantar och halsdukar, så du som stickar eller virkar och hinner med mer än vad du själv och dina närmaste behöver kan verkligen göra en insats på det viset!

Om organisationen inte har gått ut med ett tydligt upprop (som det från Skåne Stadsmission här ovanför) är det förstås alltid bra att ringa och fråga om behoven innan man börjar packa och åker för att lämna in.

Men utsattheten finns i stort sett överallt i Sverige, och på nästan varje ort går det nog att hitta någon som försöker göra något åt den.

Vi kan vara solidariska med hur vi använder el i vinter, och vi kan vara solidariska på det här sättet också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.