
Blåbärstid måste väl vara en av de bästa tiderna?
Och om man inte får ihop så mycket så kan man i alla fall baka en kaka.
Den här är en variant av den klassiska kladdkakan med havregryn fast med lite extra smak tack vare havremjölet (Havremust).

en långpanna full
Ugn: 175°, ca 20 minuter
300 g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
1½ dl kakao
4 ägg
1 dl Havremust
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
ovanpå:
3 dl blåbär
Smält smöret i en ganska stor gryta och rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en pappersklädd långpanna. Fördela blåbären ovanpå.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme — en kaka utan bär brukar bli lagom gräddad på ungefär 20 minuter, och man kan tänka sig ett tillägg på ungefär fem minuter med såhär mycket bär eftersom de tillför ganska mycket fukt, men passa noggrant!
Låt kakan svalna och skär den i rutor före serveringen.
Servera dem som de är eller med glass, vispgrädde eller turkisk yoghurt.