Efterlysning: mössor till nyfödda i Tanzania

Nyfödd på Nkinga för ett par år sedan. Hoppas att allt har gått bra så att han eller hon springer och pratar för fullt nu! Foto: Marita Hasselberg

Såhär skriver Marita som är sjuksköterska i Borås:

Hej! Den 27 mars åker jag till Nkinga i Tanzania igen, för nästa barnsjukvårdskurs. De har slut på mössor till de för tidigt födda barnen. Vill du sticka/virka/sy så tar jag gärna med mig några. Ca 30 cm i omkrets till de minsta.

Just precis — det är den Marita som har varit i Tanzania i Skandinaviska Läkarbankens tjänst förut och som tog så otroligt fina bilder av nyfödda i stickade mössor en gång!

Två som är trötta efter en strapatsrik dag. Foto: Marita Hasselberg

Det är mest Easy Peasy Beanie-mössan som har synts på hennes bilder, och hon tycker att den fungerar fint.

Marita har redan fått ganska stor respons på sitt upprop, och hon kommer att ta med sig så många mössor hon bara kan till Tanzania, men kommer det fler än hon få ner i väskorna så ser hon till att hennes volontärkolleger i Skandinaviska Läkarbanken tar dem till andra platser där de behövs eller att Human Bridge transporterar dem till sjukhusen.

Vill du hjälpa till? Skriv i kommentarsfältet här, eller skicka ett meddelande till mig på adressen annabraw[snabel-a]gmail.com, så får du Maritas adress!

Mössorna behöver vara hos Marita senast den 10 april. (Alla förstår att de åker i någon annans resväska om de kommer fram efter den 27 mars, men det kommer alltså att fungera bra!)

***

Fotnot: Sjukhuset i Nkinga i Tanzania har jag skrivit om i flera sammanhang tidigare här på bloggen — läs till exempel om den otroligt kreativa svenska insamlingsgruppen Skynket!