Spenatbiffar från Amorgos

Här steks det spenatbiffar.
Här steks det spenatbiffar.

Den tredje sortens grönsaksbiff från Amorgos i Grekland gör tallriken ännu vackrare! Squashbiffarna finns här, de absolut mindre årstidskänsliga morotsbiffarna finns här. Imorgon kommer den osannolikt goda örtsåsen. Tusen tack till Ann för alla recepten!

3 l färsk spenat (fryst fungerar inte hälsar Ann)
½ röd lök (eller en hel liten)
1 ägg
1 dl grekisk yoghurt
½ dl vetemjöl
½ dl skorpmjöl (eller rivet torrt vitt bröd)
ca 30 g fetaost
½ tärning grönsaksbuljong
salt
peppar
olivolja och majsolja att steka i

Skölj spenaten, förväll den hastigt och krama ur den. Hacka spenat och rödlök grovt och blanda med övriga ingredienser – smula fetaosten. Smaka av smeten med salt och peppar. Forma en provbiff, stek den och tillsätt mer mjöl eller yoghurt om den blir för lös eller för torr. Stek massor av biffar eller spara en del av smeten till nästa dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.