
Grekiska squashbiffar igår, grekiska morotsbiffar idag. Dem kan man ju steka hela vintern om man vill, och särskilt om det skulle bli så att det är lite tomt i kassan … Det går fint att servera dem med kokt potatis som en aningen mer traditionell rätt också. Tack Ann för receptet!
(Det här är långtlångtlångt från frysdiskarnas färdiga morotsbiffar, så låt inga dåliga erfarenheter av dem hindra er från att prova.)
2 stora morötter
½ stor röd lök (eller en hel liten)
1 ägg
1 dl grekisk yoghurt
½ dl vetemjöl
½ dl skorpmjöl (eller rivet torrt vitt bröd)
ca 30 g fetaost
½ tärning grönsaksbuljong
salt
peppar
riven muskotnöt
olivolja och majsolja att steka i

Riv morötterna och krama ur dem. Hacka rödlöken. Blanda morot och rödlök med övriga ingredienser – smula fetaosten. Smaka av smeten med salt, peppar och riven muskotnöt. Forma en provbiff, stek den och tillsätt mer mjöl eller yoghurt om den blir för lös eller för torr. Stek massor av biffar eller spara en del av smeten till nästa dag.