
Dagens tipslista för kyrkkaffefixare får bli en med bröd som lätt förvandlas till goda smörgåsar. På en del håll kommer kyrkkaffemedhjälparna extra tidigt och brer smörgåsarna på löpande band, på andra ställs brödet fram tillsammans med smör och pålägg. Oavsett vilket så blir det naturligtvis alltid extra gott med nybakat bröd — och det behöver faktiskt inte ta så mycket tid att baka om man bara väljer en rationell sort.
Och så en liten påminnelse: skicka in era bidrag till feature[at]dagen.se nu! Vänta inte! Alla bra saker är värda att berätta om, inte minst därför att de kan inspirera andra. Eller hur?
***
Rutbröd med mycket tugg — en långpanna som ”rutas” före gräddningen blir full av frallor som kan brytas isär efter gräddningen, eller också ställer man fram hela brödet på en stor skärbräda och gästerna får ta loss sin bit själva

Åbodas tomatbröd — stora limpor som gräddas tillsammans i långpanna
Havrefrallor i långpanna — samma idé som för rutbrödet
Bondbröd i långpanna — ett stort bröd som skärs i ”limpor” efter gräddningen
Äppelbröd från Boliden — här står det om frallor, men Jennifer har bakat det som rutbröd och blev alldeles nöjd med resultatet
Busiga brytbrödet — definitivt mer arbetskrävande, men roligt att arbeta med!
Och så ett par varianter som inte tar någon jästid i anspråk:
Krispepparkaka — som dessutom blir ett bra samtalsämne
Bananlimpa — Daniels och Saras favorit