Kyrkkaffeefterlysning: äppelrecept och bärrecept

Kyrkkaffe!
Kyrkkaffe!

Här kommer en liten efterlysning:

Har du ett favoritrecept med äpplen i?

Eller ett med blåbär, röda vinbär, hallon, lingon, jordgubbar, svarta vinbär, krusbär, björnbär, hjortron, körsbär, aronia …? Plommon? Rabarber?

Vi ska nämligen snart sätta igång arbetet med två nya böcker i Lilla Kyrkkaffe-serien. Det blir nummer tio och nummer elva. (Inte klokt! Vi hade verkligen bara tänkt göra två sammanlagt!) Och jag har fått massor av fina och bra recept de senaste tio åren, men det är ju så roligt med fler och nya.

 

Från ett bigarråträd i Slätthög i Småland. Goda i körsbärsbaklava, till exempel. Men vad mer?
Från ett bigarråträd i Slätthög i Småland. Goda i körsbärsbaklava, till exempel. Men vad mer?

Skriv ner receptet och skicka det till anna.braw[at]libris.se. Passa gärna på att berätta lite om det: när du bakade det första gången, vem som tycker att det är det godaste i världen, vad som hände en gång när du bjöd på det, vilka äpplen som är de allra godaste eller så.

Har du redan delat med dig av receptet på en blogg eller receptsida så går det förstås bra att lämna en länk i kommentarrutan här.

Kakor vill jag ha, javisst, men också saft och bröd och marmelad och sylt och annat som är bra sätt att ta vara på det som ofta växer runtomkring oss! Egentligen skulle det kanske vara roligt att ha med de där recepten på lingonfisk och äppelfisk också, och äppelcurry och tomatsoppa med äppelbitar i — jag tycker att frukt i mat är en underskattad företeelse. Vi får se.

Här är lite inspiration redan nu (kanske har någon en påse bär kvar i frysen?):

Kaeths braspannemums * Kardemummarutor med hallon * Ylvas glutenfria äppelpaj Beatrisas körsbärsbaklava *  Pepparkaksrutor (det är lingsonsylt i dem) * Äppelbröd från Boliden * Linneas äppelrutor * Barbros lättgjorda bärrutor * Sebastians vinbärsrutor * Äppelmazarinrutor med citron * Brutalnyttiga rutor (jag funderar på hur mycket man skulle kunna minska sockermängden i dem …) * Knallgula äppelrutor * Majas rabarberkaka

***

Och så en liten påminnelse: fundera inte ett ögonblick till på vad du ska skicka in till Sveriges bästa kyrkkaffe — sätt dig och skriv, bara, och skicka det genast till feature[at]dagen.se! Det ska bli så roligt att läsa!

2 reaktioner på ”Kyrkkaffeefterlysning: äppelrecept och bärrecept”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.