Tio dagar med hantverk 3

Dag två på utmaningen!

Jessica Colliander som gör allt möjligt vackert har alltså bjudit in mig att under tio dagar visa bilder på slöjd och hantverk som jag har gjort, och att varje dag bjuda in en vän att göra detsamma. Om någon vän vill anta utmaningen går det fint (Ingrid Ahnelöv som har garnbutiken Maskor och stygn gjorde det häromdagen — roligt!) , och här är dag 3 från mig, halvvanten Posibilitate.

Det är en av fyra superenkla vertikalstickade modeller som jag gjorde i ett litet samarbete med den holländsk-rumänska garnproducenten Moeke Yarns för några år sedan. Ioana som startade den tillsammans med sin bror ville hitta nya sätt för sin barndoms spinnerier att fortsätta arbetet, och hon hittade några små besättningar med Transylvanian merino-får som hon kunde köpa ullen från. Ett fantastiskt initiativ! Min dåvarande kollega Åsa broderade på en del av vantarna, och en annan Ioana, Ioana Azamfirei, hjälpte mig att hitta rumänska namn till dem. Det går såklart bra att sticka dem i andra garner också.

Beskrivningen till Posibilitate finns här, och till grundmodellen, Simplitate, finns beskrivningen på svenska här och på engelska här.