Affärsidé

Franska tidningar skriver om det.

TV-kamerorna kommer på besök.

Nyheten översätts till engelska och sprids i världen.

Fransmän som äter dagsgammalt bröd! Har ni hört något så otänkbart?

Men det är en ny affärsidé: i Nîmes, staden som har gjort sig känd för sin fräscha och färska mat, har det öppnat en brödbutik där det som inte gick åt på bagerierna dagen före säljs till nedsatt pris. Staden har nämligen också Frankrikes högsta arbetslöshetssiffror, och många av invånarna har problem med att få pengarna att räcka. I detta ser en av bagerikedjorna en möjlighet:

”Brödet är kanske lite mindre färskt, men det är inget problem”, säger en av kunderna på Au pain de la Veille.

”Det är gott”, säger en annan.

Man kan förstås undra om det är så smart att frakta allt bröd på det här viset. Men annars skulle det ju ha fraktats bort av en sopbil. Tills fransmännen klarar av att se en korg med ”gårdagens” på bageriet är det väl jättebra att det här alternativet finns. Eller hur?

”Wow, way to go France! Hvorfor gør det det ikke det samme i Danmark? Det håber jeg kan laves om på”, skrev danska matsvinnsaktivisten Selina Juul när jag skickade en artikel om bageriet till henne.

Stort tack till Daniel för tipset!

1 reaktion på ”Affärsidé”

  1. Här hos mig säljer närmaste kondis i alla fall en del matbröd så, och lite muffins ibland. Bra!

    Svar till Eva:
    Ja, det är ju så det borde vara egentligen, men det kanske är alltför radikalt i Frankrike! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.