Missat äppeltips

Gluten- och mjölkfri äppelsmulpaj (foto: Kjersti Bylin Casteryd).

När jag höll på och äppeltipsade som bäst här skickade superkreativa Kjersti en länk till ett recept som hon just hade konstruerat. Och så hamnade hennes meddelande i skräpkorgen! Man kan undra varför — det är ju allt annat än skräp. Men nu hittade jag det, och kommer den: Kjerstis gluten- och mjölkfria smulpaj med just äpplen. Den innehåller en del lyxigheter: vit choklad (det finns nämligen mjölkfri vit choklad numera) och pistagenötter, till exempel. Har du några äpplen kvar, så sätt igång och prova!

Tusen tack, sent men ändå, Kjersti!

Och en liten bonus: Kjersti gör något som liknar Fester med rester-knex, glutenfritt knäckebröd med massor av fröer i, men hon använder inte majsmjöl och olja utan kokosmjöl och ägg. Recept här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.