Kladdkakemuffins från Lund

Lördagseftermiddagsfika i EFS-kapellet i Lund. Foto: Erika Nilsson

Under Marie Bebådelsehelgen fylldes Lunds domkyrka av människor från många olika håll. En av bröderna från Taizé var på besök, alla stolar hade burits undan, och temat för helgen var ”Tillit”. Läs mer om alltihop här!

När det är så mycket folk är det svårt att servera våfflor, hur trevligt det än vore när det är Vårfrudag och allt. Flera olika grupper och enskilda hade hjälpt till med att ordna fika till lördagseftermiddagen och kyrkkaffe efter högmässan på söndagen. Mi hade tillsammans med sina klasskamrater på Vipeholmsskolan bakat kladdkakemuffins som dagen till ära var prydda med marsipanänglar: tunt utkavlad ljus marsipan som var stansad med ett litet änglamått. Fint och gott!

antal beroende på storlek
Ugn: 175 grader, ca 12 minuter

8 ägg
12 dl socker
4 krm salt
3 dl kakao
6 dl vetemjöl
400 g smör

till dekoration:
vit marsipan eller naturell mandelmassa

Rör ihop ägg och socker. Blanda ner salt, kakao och vetemjöl. Smält smöret och rör ner också det. Fördela smeten i muffinsformar, gärna aluminium. Grädda dem i 175 graders ugnsvärme i ungefär 12 minuter. Dekorera dem med marsipanänglar när de har svalnat lite.

Mintchokladvariant: När kakorna tas ur ugnen lägges en mintchokladplatta (av After eight-typ, men gärna rättvisemärkt!) på varje kaka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.