Snabbfixade rutor med en läcker brytning mellan sött och salt. Se till att de går åt, för blir de liggande i en burk mjuknar jordnötterna.
Hackade jordnötter gör det lättare att skära kakan i snygga rutor efter gräddningen.
en långpanna full
Ugn: 175º, 20–30 minuter
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2–3 dl salta jordnötter
Smält smöret i en stor gryta och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker och blanda till en slät smet. Häll upp den i pappersklädd långpanna. Strö ut jordnötter (eventuellt hackade) ovanpå. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 20–30 minuter. Skär den i rutor när den har svalnat lite.
Hej Anna!
Härligt att följa bloggen.
Tänkte jag skulle länka till den på min blogg eftersom jag själv är en ”bakerska”.
hälsar
Caroline
Hej Anna!
Trevligt med kyrkkaffebloggen.
Ska länka till den på min egen blogg. Passar bra eftersom jag själv är en ”bakerska”.
Tips till ny bok; kyrkbackspicknick
hälsar
Caroline