Jordnötsrutor

Snabbfixade rutor med en läcker brytning mellan sött och salt. Se till att de går åt, för blir de liggande i en burk mjuknar jordnötterna.
Hackade jordnötter gör det lättare att skära kakan i snygga rutor efter gräddningen.

en långpanna full
Ugn: 175º, 20–30 minuter

200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2–3 dl salta jordnötter

Smält smöret i en stor gryta och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker och blanda till en slät smet. Häll upp den i pappersklädd långpanna. Strö ut jordnötter (eventuellt hackade) ovanpå. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 20–30 minuter. Skär den i rutor när den har svalnat lite.

2 reaktioner på ”Jordnötsrutor”

  1. Hej Anna!
    Trevligt med kyrkkaffebloggen.
    Ska länka till den på min egen blogg. Passar bra eftersom jag själv är en ”bakerska”.

    Tips till ny bok; kyrkbackspicknick

    hälsar

    Caroline

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.