Hoppa till innehåll
Hemmets Journal
  • Hemmets Journal
Ett varv till med Anna
  • Hem
  • Om Anna
  • Beskrivningar
Ett varv till med Anna

Tidaholmsintervju

Lämna en kommentar / Föredrag, Kyrkkaffeprat, Uncategorized /

När jag var i Tidaholm och höll ett litet föredrag kom församlingstidningsredaktören Lena Linde och gav mig ett papper med frågor. Det skulle bli något till julnumret. Här är svaren!   Namn: Anna Braw Yrke: förlagsredaktör Familj: stor Bor: på Limhamn i Malmö Aktuell: som gäst på Forum Tidaholm i oktober Favoritbibelställe: 3:16 i ganska…

Tidaholmsintervju Läs mer »

Här har man det bra

Lämna en kommentar / Kyrkkaffeprat, Uncategorized /

Visserligen är det kallt nästan överallt, särskilt utomhus och i Rotundan, men annars finns det inget att klaga på här på Bjärka-Säby. Jag kom hit igårkväll tillsammans med Ulla och Dan-Erik som är retreatledare och musiker och Jessica som är ”bara” musiker som jag, och vi ska spela tillsammans ända till söndag morgon. Retreatdeltagarna kom…

Här har man det bra Läs mer »

Bland höstlöven i Örebro

Lämna en kommentar / Kyrkkaffeprat, Uncategorized /

I torsdags, precis innan jag skulle åka till Tidaholm för att berätta om Tillsammansmat, kom Johanna Berglund som är kulturreporter på Nerikes Allehanda upp på redaktionen. Vi pratade om — kyrkkaffe, såklart. Och de andra böckerna också. Och lite om att vara redaktör och om musik och om Småland. Idag finns intervjun att läsa i…

Bland höstlöven i Örebro Läs mer »

Vetebrödsrutor

Lämna en kommentar / långpannerecept, Recept, Uncategorized /

”På söndag är det min tur”, skriver Rita Fröberg i småländska Urshult. ”Då blir det vetebrödsrutor – snabbt och lätt, de blir goda och många …” en långpanna full Jäsning: ca 30 minuter Ugn: 225 grader, ca 15 minuter 125 g smör 3 dl mjölk 50 g jäst 1 ägg ½ dl socker ca 1…

Vetebrödsrutor Läs mer »

Rättvis ananaskaka

2 kommentarer / mjölkfritt, Recept, Uncategorized /

Eftersom det numera finns rättvisemärkt ananas på burk kan man baka denna mjuka tårtaktiga kaka med bara miljö- och rättvisemärkta ingredienser! Sockret kan bytas ut helt eller delvis mot råsocker. Använd gärna vetemjöl med fullkorn. Kakan är lätt att göra mjölkfri: det är bara att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin. Jag fick receptet när…

Rättvis ananaskaka Läs mer »

Inspiration

Lämna en kommentar / Fester med rester, Kyrkkaffeprat, Uncategorized /

Det kommer så underbara meddelanden med tips på goda saker att göra av det som har blivit över i kylskåpet, rätter med inspiration från Marocko (tack Ulrika!) och Storvreta (tack Gunlög!) och Kina (tack Tove!) och Östanbäcks kloster (tack Ingrid!) och många andra ställen. Flera har skrivit att de sprider uppropet för fullt bland sina…

Inspiration Läs mer »

Mias nyttiga bananscones

1 kommentar / Recept, Uncategorized /

”Här kommer ett fantastiskt recept”, skriver min kära väninna Mia. ”Gott — och till och med ganska nyttigt! Jag gjorde det ofta i Nya Zeeland och hittade det nu igen när jag grävde fram den gamla egensnickrade och välanvända kokboken hemma i Motala.” Jag tvekade lite om vad man ska kalla resultatet — det brukar…

Mias nyttiga bananscones Läs mer »

Folk som äter upp

Lämna en kommentar / Fester med rester, Kyrkkaffeprat, Uncategorized /

Igår släppte jag iväg uppropet om Förresten åt alla möjliga håll — och det blev respons direkt. Gissa hur glad jag blir! Såhär skriver Susanne: ”Kommer direkt att tänka på när mormor hade dött och vi blev hembjudna på kyrkkaffe efter gudstjänsten till en familj i församlingen som var lite flower power, typ. De bjöd…

Folk som äter upp Läs mer »

Upprop: Förresten … en bok om att äta upp

6 kommentarer / Fester med rester, Kyrkkaffeprat, Uncategorized /

Upprop från Libris förlag oktober 2010 Förresten … Libris gör en bok om att äta upp Vi äter. Andra somnar hungriga. Problemet är inte att det inte finns tillräckligt mycket mat på jorden, utan att så mycket går till spillo – slängs, helt enkelt. Men något håller på att hända: fler och fler upprörs över…

Upprop: Förresten … en bok om att äta upp Läs mer »

Årets måltidslitteratur

Lämna en kommentar / Kyrkkaffeprat, Uncategorized /

I Grythyttan samlas det på receptböcker. Dessutom delas varje år utmärkelsen Årets måltidslitteratur ut i en rad kategorier. En av dem är Folkets röst — och i år kan man rösta på Saliga soppor, Perfekta pajer eller Nybakat, hembakat  (katalogen med samtliga bidrag, alltså alla svenska matböcker under tävlingsåret, finns här). Man fyller i boktiteln…

Årets måltidslitteratur Läs mer »

← Föregående 1 … 336 337 338 … 344 Nästa →

Om mig

Anna heter jag som skriver Ett varv till. Det är en blogg för alla som vill göra världen lite varmare och lite vackrare — inte genom att tunna ut ozonlager och köpa pynt, utan genom att generera värme för människor som fryser och se till att det vi har här på jorden fördelas på ett mer rättvist sätt.
Min mormor lärde mig den noggranna delen av att sticka och virka när jag gick i lågstadiet, och min farmor lärde mig att man måste prova sina egna idéer.
Allt börjar alltid med en maska. Vill du vara med?

Senaste inläggen

  • Häftena
  • Trädgårdsmusik
  • Stort land, massor av människor
  • Världsstickardagen i Lund
  • Musik på en vacker plats

Senaste kommentarer

  1. annabraw om Världsstickardagen i Lund
  2. Isabel Hedvall om Världsstickardagen i Lund
  3. annabraw om Mer om musikhistoria
  4. Gerd Karlsson om Mer om musikhistoria
  5. Karin om Mycket att lära sig

Arkiv

  • 2025
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010

Kategorier

Copyright © 2025 Ett varv till med Anna