Oväntat gott

Sockerkakan i sin aluminiumform.

Efterrätt häromdagen på stiftsgården där jag bor i två veckor:

* sockerkaka (bakad i en jättestor platt rund form)

* guavamarmelad

* banan- och papayamarmelad

Helt oglamoröst, som man kan se på bilderna.

Och det var inte klokt — SÅ gott!

Jag försökte få reda på hur de gör marmeladen. Det är en katolsk salettinpräst, Edegard, som kokar den med assistans av en 84-årig dam. Hon bor här några veckor eftersom hennes dotter är ute i världen och reser och inte kan ta hand om henne, men hon är energisk som få och vill gärna berätta långa historier och sjunga för oss.

Banan- och papayamarmelad. Guavamarmelad i bakgrunden.

Med marmeladreceptet var det lite svårare. Närmare instruktioner än ”frukt och socker och lite vatten, koka länge” gick tyvärr inte att få. Någon som vill prova?

Å andra sidan: jag misstänker att det skulle vara om möjligt ännu godare med färska bananer, färsk papaya, färsk guava …

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *