
Efterrätt häromdagen på stiftsgården där jag bor i två veckor:
* sockerkaka (bakad i en jättestor platt rund form)
* guavamarmelad
* banan- och papayamarmelad
Helt oglamoröst, som man kan se på bilderna.
Och det var inte klokt — SÅ gott!
Jag försökte få reda på hur de gör marmeladen. Det är en katolsk salettinpräst, Edegard, som kokar den med assistans av en 84-årig dam. Hon bor här några veckor eftersom hennes dotter är ute i världen och reser och inte kan ta hand om henne, men hon är energisk som få och vill gärna berätta långa historier och sjunga för oss.

Med marmeladreceptet var det lite svårare. Närmare instruktioner än ”frukt och socker och lite vatten, koka länge” gick tyvärr inte att få. Någon som vill prova?
Å andra sidan: jag misstänker att det skulle vara om möjligt ännu godare med färska bananer, färsk papaya, färsk guava …