Maträddarmarmeladen igen

Förra veckan gjorde jag maträddarmarmelad igen! Jag hade köpt en av Willys fruktlådor med äpplen, bananer, apelsiner och limefrukter för äpplenas och bananernas skull (jag mår inte så bra och har kommit på att smoothie är det jag kan få i mig på morgonen), och apelsiner kan jag äta upp utan vidare, men jag ville inte slänga limefrukterna den här gången heller.

Före jul gjorde jag en sats med ingefära i. Den blev lite för stark — så stark att jag inte ville ge bort den till någon utan petade i mig den skedvis och övertalade mig själv att ingefära och citrus nog måste vara bra för mig.

Men den här gången!

Jag köpte till ett nät med icke-utgångna ekologiska apelsiner för att få lite mer balans i mängderna och la till två äpplen i hopp om att pektinet skulle hjälpa till med konsistensen. Nu vet jag inte om det var det eller syltsockret som gjorde susen, men konsistensen blev verkligen helt perfekt.

Limefrukternas skal är så sega att min matberedare inte lyckas finfördela dem som resten. Om man inte står ut med det kan man fiska upp dem och slänga dem. Jag fiskade istället upp dem och klippte dem i småbitar innan jag blandade ner dem igen.

Tre burkar har jag gett bort, och två fina meddelanden om hur otroligt god marmeladen är har jag fått.

Maträddarmarmelad är verkligen en rekommendation!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *