Nybliven ettåring med mössa

Ganska många av er som läser Ett varv till-bloggen var ju med och stickade mössor till barnsjuksköterskan Marita i ett par omgångar för några år sedan — först när hon skulle praktisera i Tanzania och sedan när hon hade flyttat dit för att arbeta. Kanske känner någon igen den här mössan?

Bild: EFS

Den dök upp på EFS, en av Maritas arbetsgivares, Facebooksida, och med den här bildtexten:

Anna föddes alldeles för tidigt, och som nyfödd vårdades hon därför på prematursalen där EFS missionär Marita jobbar som sjuksköterska.

När hon var stor nog att åka hem såg mamman att hon blev blå om näsa och läppar, så hon kom tillbaka med henne, och det upptäcktes ett hjärtfel, ett litet hål mellan förmaken.

Tills det läker ihop eller behöver opereras kommer nu Anna för kontroll och medicinering varannan vecka till sjukhuset i Bunda. 

Många av de lantligt belägna sjukhus som EFS på olika sätt stöttar i Östafrika och Indien betyder ofta skillnaden mellan död och liv för lokalbefolkningen.

Nyligen fick Marita och hennes man Carl vara med och fira Annas ettårskalas – ett mirakel i sig självt.

– Det gjorde mig varm i hjärtat, säger Marita. 

Under januari månad samlar vi in till EFS internationella mission, som bland annat gör det möjligt för oss att ha missionärer och stötta sjukvårdsinsatser i våra samarbetsländer.

Vill du vara med och ge en trettondagsgåva till EFS internationella mission?

Ge via Swish 900 99 03 eller bankgiro 900-9903
Skriv EFS internationella mission i meddelandet
.

Tack för din gåva! 

***

”Är det någon ny mössinsamling på gång?” frågar många.

Ja, Raggsockor för Ukraina tar gärna emot mössor till barn och förmedlar de minsta till ett sjukhus med förlossningsavdelning! Candles and Caps for Ukraine förmedlar också kläder i alla barnstorlekar.

2 reaktioner på ”Nybliven ettåring med mössa”

  1. Hej Katti!

   Det finns lite olika idéer om vad som passar bäst till prematurbarn, och jag brukar alltid fråga mottagaren/mottagarorganisationen om det finns några särskilda önskemål. En del är noga med att det ska vara naturmaterial, andra med att det ska vara akryl för att det torkar snabbt efter tvätt och inte valkar sig, det finns de som vill undvika bomull eller syntet, de som vill undvika ludd … Merinogarn är ju mjukt och borde fungera i de flesta sammanhang tycker jag.

   Hälsningar,

   Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.