Fatta mod

Hur många turister i London har fotograferat Take Courage-huset?

För några år sedan blev jag en av dem.

I efterhand har jag lärt mig att det är gammal målad reklam (jag tycker mycket om sådan — här i Malmö där jag bor finns den på flera ställen i stadskärnan) och att det den ska inspirera till är ölinköp.

Så det är hur cyniskt som helst — uppmana människor att fatta mod och få dem att tro att det är konsumtion och alkohol som är lösningen.

Men när jag plötsligt på en promenad med min väninna Miriam tittade upp och såg husväggen hade jag ju ingen aning om det. Jag blev bara glad för orden som var precis vad jag behövde. Och så är det idag också, med lite för mycket som ska bli klart och lite för stora hinder i vägen till och med för de små sakerna. Och när jag läser uttalanden i efterdyningarna av Folk och försvar och för arbetets skull men inte bara därför försöker förstå vad som händer i Ukraina och Israel/Palestina och Indien och Sydafrika … Nu ska jag försöka fatta mod och arbeta vidare, och jag hoppas att åtminstone några av sakerna jag ska skriva ska gå att betrakta som färdiga ikväll.

Delar gärna med mig av uppmaningen också: fatta mod!

Kanske mest därför att alternativen verkar så helt hopplösa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.