Malmöratatouille

Det här är säkert ett helgerån på något vis som jag ännu inte vet …

… men det blev så otroligt gott!

Bra att ha: stor panna.

Jag började med gul lök som jag hackade ganska grovt och som jag började fräsa i lite olja med salt och peppar medan jag skar morötterna.

Resten av grönsakerna var mycket mjukare så dem skulle man nog ha kunnat ta i vilken ordning som helst: en halv spetspaprika, en äggplanta, en inte så stor squash. Och så en ask champinjoner som skulle användas innan de blev dåliga.

Till sist två stora tomater som jag tärnade så mycket jag orkade (det blev nog ganska ojämna bitar).

Efter ett tag hällde jag på ett par deciliter vatten och ett par matskedar tomat på tub.

Men jag undrar om inte det som förvandlade det hela från gott till så enormt gott var ett par tärningar av en lite udda grönsaksbuljong som jag köpte från Matsmart för ett tag sedan. De ser mest ut som hoptryckta torkade kryddor, de kommer från Maggi, och den här sorten heter Garden herbs & spices.

En del av tricket var säkert också att jag satte igång i god tid så att det inte var ett dugg bråttom. Pannan kunde stå kvar på spisen och puttra länge, och efter ett tag stängde jag av värmen. Egentligen hade jag tänkt sätta på den igen några minuter innan vi skulle äta, men det blev inte av, och kanske blir ratatouille extra god när den har svalnat bara lite grann. I alla fall klippte jag massor av persilja och gräslök över, som synes.

Enklast möjliga och kanske också godast möjliga servering: på en skiva rostat bröd.

Allt detta rekommenderas å det varmaste! Och det är bara bra att göra mycket och spara en del till senare, i kylskåpet eller i frysen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.