Inget matsvinn i Vimmerby

Här är något som ska bli roligt — dagen Vimmerby berättar i oktober!

Carolina har bett mig att berätta om Fester med rester, Baka med årstiderna och Sopplunch Astrid Lindgrens Näs. Där har jag aldrig varit tidigare, så det blir extra fint förstås!

Såhär presenterar Litteraturnod Vimmerby arrangemanget:

Soppbuffé med samtal – så äter vi mer hållbart

En stor del av klimatfrågan kretsar kring matförsörjning när torka och översvämningar leder till skördar som slår fel. Att hushålla och använda resurserna effektivt är något som var och en kan bidra med.

Anna Braw är redaktör, översättare och författare. Hon har bland annat skapat flera receptböcker genom så kallad crowd-sourcing, alltså böcker där människor fått dela med sig av material, oftast med gemenskap och medmänsklighet som tema och även med fokus på klimat och miljö.

Anna Braw berättar om böckerna ”Fester med rester”, ”Sopplunch” och ”Baka med årstiderna”, där det finns recept och tips på hur vi kan ta tillvara sådant som finns i vår närhet på ett bättre sätt. Samtalet hålls i samband med den soppbuffé som serveras på Näs, Astrid Lindgrens barndomshem under Vimmerby berättar.

Programmet äger rum den 14 oktober på författarscenen på Näs, Astrid Lindgrens barndomshem. Biljetter släpps den 14 september.

***

Om du som läser det här inte tycker att det är så långt till Vimmerby så kom! Det händer otroligt mycket den dagen — jag hoppas kunna lyssna på flera föredrag och samtal själv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.