
I min familj finns det massor av födelsedagar att fira på sommaren. Och scones till födelsedagsfrukosten passar bra, eller hur? Jag hittade grahamsgryn i en halva-priset-hylla i affären och fick för mig att det borde kunna bli bra. Det blev det!
fyra rundlar med fyra bitar i varje
Ugn: 200 grader, ungefär 10 minuter
3 dl grahamsgryn
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
3 dl mjölk

Blanda grahamsgryn, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och nyp ihop det med mjölblandningen så att det blir finfördelat. Rör ner mjölken och rör snabbt ihop till en klibbig deg.
Låt degen svälla i ungefär en kvart för grynens skull.
Forma fyra rundlar på bakplåtspapper och tryck skåror med kniv eller bakplåtsskrapa så att det blir sexton bitar sammanlagt.
Grädda sconesen i 200 graders ugnsvärme i ungefär tio minuter eller tills de har fått lite färg. Servera dem till frukost med födelsedagsbarnets favoritpålägg!
