Två år med Ett varv till

Idag är det ett slags jubileum för Ett varv till-bloggen — för det är två år sedan jag berättade för mina vänner att den finns. Egentligen hade jag arbetat med den ett tag redan innan dess …

Allt som jag gjorde fram till i våras har ju blivit delvis förstört av ett bloggplattformsbyte som Hemmets Journal gjorde, så jag kan inte göra någon exposé (om jag nu hade varit en som gör exposéer …), men här är några av de beskrivningar som har dykt upp under de senaste månaderna:

dsc_1687

Två trådändars lilla väst (den hade legat och väntat länge) — länken går direkt till beskrivningen på Järbo Garns blogg

lillatuffing

Koftan Lilla tuffing — länken går direkt till beskrivningen på Järbo Garns blogg

dsc_2235

Två trådändars lilla västklänning

dsc_0336

Baraettendanystanvästen som man stickar så långt garnet räcker

dsc_2223

Lilla t som är en stickad T-shirt med knappar på axeln

dsc_2207

Klänningen Aluna som också har sina knappar på axeln

gun-britt-prue-carlssons

Klänningen Berbel som kom till tack vare Gun-Britt (det här är ett av hennes exemplar)

Uppifrån och ner och regelbundna raglanökningar är det som alla de här modellerna har gemensamt. Alla utom Lilla tuffing har fyrkantig ringning (och Lilla tuffing bygger på samma uträkning fastän det inte syns). De som har ärmar har virkad ärm-”söm”. Allihop härstammar från Två trådändars lilla kofta. Innan jag gjorde den modellen provade jag idén lite försiktigt och gjorde Salomes kofta.

Ja, det var två år, det … Hoppas att ni vill vara med på fortsättningen!

Skriv gärna i kommentarfältet om ni har någon favorit, några önskemål om nya modeller (jag törs inte lova, men jag tycker om att försöka) eller någon egen variation som borde bli en beskrivning.