Tack och hejdå!

Vinkar hejdå idag.
Vinkar hejdå idag. Foto: Daniel Braw

Idag är det dags att säga tack och hejdå på riktigt!

Tack till alla er som har läst och till er som har frågat och till er som har svarat på frågor, och till er som har provstickat och provvirkat, och till er som har skickat tips, och till er som har kommit när jag har rest omkring och berättat om böckerna, och till er som har skickat recept och berättelser, och till er som har varit med i Värma liten, Sukuta-insamlingen och de fem Sticka & skicka-insamlingarna!

Jag frågade David på Libris systerföretag Improove om han kunde titta på lite statistik för Kyrkkaffebloggen. Det finns massor av olika sätt att tyda de siffror han plockade fram, och jag har inget att jämföra dem med, men han hälsar att det har blivit fler och fler besök på bloggen hela tiden under de här fyra åren och att rekorddagen var den 11 mars i år. Jag undrar vad som hände då!

Här är de sidor som har haft flest besök (etta är bloggens startsida):

 

Rekordkofta.
Rekordkofta.

2. Femtimmarskoftan

3. Kärlek, nål och tråd (den sida där jag i början samlade allt som gällde syföreningsliv och alla beskrivningar — senare har de flesta beskrivningarna istället hamnat under Sticka & skicka)

4. Inspiration: virkade babyfiltar

5. Inspiration: stickade tröjor och koftor (den första listan jag satte ihop, tror jag, och nu i sommar har jag lagt till en del nytt i den)

6. Sticka & skicka (en ny samlingssida som jag la till när vi började samarbeta med Hemmets Journal — Sticka & skicka I gjorde vi två tillsammans med Erikshjälpen)

7. Långpannerecept

8. Pyssel (hmmm, nu önskar jag att jag hade lagt ner mer arbete på den — men lite grann finns det där!)

9. Inspiration: stickade babyfiltar

10. Inspirationslistor

Lite lustigt, tycker jag, att alla utom en är samlingssidor! Men Femtimmarskoftan är ju ett fynd. Lite längre ner på topplistan kommer Treochenhalvtimmesvästen, Hexagonkoftan, Röda korset-koftan och Babykofta i ett stycke.

(Några siffror från bloggen hos Hemmets Journal har jag inte, men ni som har läst den där är såklart inräknade i alla tack!)

Rekordboken.
Rekordboken.

Ingrid, som är faktor på Libris, har räknat ihop alla olika tryckningar av böckerna. Håll i er nu: Kyrkkaffe-böckerna har tryckts i över 400 000 exemplar sammanlagt, och de böcker som jag kallar hjälpstickningsböckerna är uppe strax över 45 000.  Oj!

Långpannans lov är inne på sin trettonde tryckning, Mat i långpanna på sin elfte … och Mer långpannans lov, som ju är ganska ny, är inne på sin fjärde. Antalet tryckningar säger i och för sig inte så mycket, antalet böcker som trycks varierar hela tiden nämligen, men de sammanlagda upplagorna är också upplyftande läsning. Bland hjälpstickningsböckerna är det Restvärme som har gått bäst — lite oväntat för mig, men roligt.

Och allt det här skulle förstås ha varit alldeles omöjligt utan fotograf-Fredrik (som arbetade med de två första böckerna), fotograf-Magnus (som har gjort alla från och med Tillsammansmat), tålmodiga, tappra och generösa formgivar-Maria, Ingrid som har räknat och hållit reda på tryckeriet och upplagor och original, Marita och min mamma som har hållit reda på mig och svarat på tusen frågor under tiden — och er allihop. Tack ska ni ha! Det har varit nästan omöjligt och samtidigt så otroligt roligt!

Här kommer en sång som jag har lyssnat på nästan varje dag under det senaste året:

Önskar er just det, nu och i fortsättningen, och många tillfällen att ta vara på kreativitet och generositet och värme, och så förstås trängsel runt borden och god hjälp med disken!

Anna

***

P.S. Kommentarfälten kommer att vara öppna ett tag till, och blir det några frågor om detaljer i beskrivningar och sådant så är det meningen att man ska kunna få svar på dem. Själva bloggen ligger kvar tills vidare men kommer inte att få några nya inlägg. D.S.

P.P.S. Och så kommer ju Garnglädje ut i början av september! D.D.S.

11 reaktioner på ”Tack och hejdå!”

  1. Tråkigt, tråkigt ….men sånt är livet….

    Tack för all inspiration du gett.

    Önskar dej♥♥ LYCKA TILL ♥♥

    Svar från Anna:
    Tack för all inspiration som DU har delat med dig av, kära Soili!

  2. Carol Thuresson

    Ja det är sorgligt att man nu inte ska kunna kika in på kyrkkaffe hos dej längre :-I
    Det har varit glädjestunder och man har gått ”därifrån” med inspiration, nytt mod och ett leende på läpparna! För att inte tala om känslan av att verkligen KUNNA GÖRA NÅGOT så att världen blir en bättre plats för många fler.
    Jag är såå tacksam för att du gick med på att starta blogga!
    Vila nu och så hoppas jag vi får möta dej i andra sammanhang framöver.
    Kram och God’s speed!

    Svar från Anna:
    Tack Carol! Du får fortsätta att titta in och hämta recept och beskrivningar bland det som finns här … och jag vet att du inspirerar många andra hela tiden och tar vara på initiativ och idéer. Fint att veta att arbetet fortsätter på det viset!

  3. Stort tack för all läsning och all inspiration jag fått genom Kyrkkaffebloggen. Lycka till med dina nya uppgifter.

    Svar från Anna:
    Tack Elisabeth! Hoppas att du fortsätter!

  4. Kerstin Carlsson

    Stort TACK för alla idéer, inspiration och glada tillrop!! Det är sorgligt att inte kunna läsa här längre om allt bra som händer. Och tack för den vackra musiken.
    Lycka till i fortsättningen!

    Svar från Anna:
    Tack själv, kära Kerstin! Och tack för UL-brödet — hoppas att en bok landar hos dig snart om den inte redan har gjort det. Det var så roligt att vara med på ert stickcafé!

  5. Åh vad jag kommer att sakna dig och bloggen. Jag har fått så mycket inspiration att virka, sticka och skicka. Vad du än ska göra framöver, önskar jag dig lycka till.

    Svar från Anna:
    Tack Monica! Hoppas att du fortsätter och inspirerar andra!

  6. Franck Siljestrand

    Tack bästa Anna! Jag som kom in snett från sidan på slutet har på denna korta tid, helt ostickandes, fått så mycket inspiration av din energiska och goda vilja att hjälpa oss göra lite mer för den Andre. Du hjälper oss, som Halldorf sa i somras, att ’komma ut ur oss själva, de andra till mötes’. Vi behöver mycket mer av detta och hoppas se dig på annat håll! Allt gott!

    Svar från Anna:
    Tack Franck! Vad underbart att du har läst bloggen på det viset. Det är ju alldeles sant att hjälpstickning och kyrkkaffe är två av tusentals sätt att vara en del av just det som du beskriver. Fantastiskt om bloggen har kunnat fungera så.

  7. Tack för alla tokiga och roliga provstickningsuppdrag som har ramlat in under alla möjliga konstiga timmar på dygnet, bakdagar, fotodagar, ja ALLT!

    Kram!

    Svar från Anna:
    Tack för alla dina insatser, Jennifer! Jag minns första gången du hörde av dig — om Röda Korset-koftan. Otroligt vad många roliga meddelanden det har blivit sedan dess!

  8. Anna, nu i våras så startade jag igång en gammal mobil som jag inte använt på länge men ändå sparat som reservtelefon. Det enda som fanns sparat i den, under ”Viktig!” var adressen till Libris…
    Måste ha lagt in den någon gång när jag skulle posta något till dig (Rigamössan kanske?) och sen har det tydligen legat kvar i alla år. 🙂

    Svar till Jennifer:
    Festligt! Och Rigamössan är ju mycket viktig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.