Inspirationslistorna

Två av de senaste beskrivningarna -- och båda finns med i inspirationslistorna nu. Foto: Åsa Jansson
Två av de senaste beskrivningarna — och båda finns med i inspirationslistorna nu. Foto: Åsa Jansson

Ytterligare ett exempel på att att mycket blir bättre än man kan tänka ut på egen hand: Kyrkkaffebloggens inspirationslistor!

När jag satte igång med bloggen tänkte jag (och förlaget) nog att den skulle bli mest en receptblogg och kanske lite grann en hjälpstickningsblogg. Jag ville egentligen dela på det och ha två bloggar, men det fick jag inte. Receptböckerna har hela tiden och med bara ett par undantag gått i mycket, mycket större upplagor än hjälpstickningsböckerna, så jag skulle koncentrera mig på recept och kanske ha lite stickning ibland.

Det var såklart innan vi hade börjat arbeta med insamlingar själva.

Och sedan!

Inger har provat Elins enkla mössa och Marias modell Enochenhalvtimmesmössan. Foto: Inger Rosell
Inger har provat Elins enkla mössa och Marias modell Enochenhalvtimmesmössan. Foto: Inger Rosell

Det är nog fortfarande mer recept än stick- och virkbeskrivningar här på bloggen, men responsen går knappt att jämföra. Ni som har hört av er till Kyrkkaffebloggen är till kanske nio tiondelar garnvänner snarare än mjölvänner. Nå, kanske är ni båda delarna, trots att meddelandena nästan alltid handlar om stickning eller virkning — jag har en känsla av att människor som serverar kyrkkaffe och bakar åt sina medmänniskor också är sådana som har nära till att se andra behov och fundera på om det når att göra något åt dem. Värme, till exempel.

Gare de Lyon-västen är en variant av Sunnas superkofta. Det här exemplaret är stickat av Ann-Christin eller Annika. Foto: Magnus Aronson
Gare de Lyon-västen är en variant av Sunnas superkofta. Det här exemplaret är stickat av Ann-Christin eller Annika. Foto: Magnus Aronson

Och kontakterna med er har varit så fantastiskt roliga! Det har blivit ett grupparbete på så många sätt, inte bara genom alla kommentarer och bilder av färdiga plagg, utan också genom massor av tips och till och med nya beskrivningar som jag har fått publicera här. Soili, JenniferMaja, Maria, Carol, Ann-Christin, Sandra och många fler — vilken generositet! Och så Ylva, som jag har frågat om så konstiga saker och som alltid har svarat ja. Faktum är att jag har en opublicerad beskrivning kvar, en från Eva, men jag har inte hunnit göra den i ordning. Jag får göra en PDF av den lite senare och sprida den på något annat vis.

Så var det det här med inspirationslistorna. När jag gjorde den första tänkte jag att det kanske kunde bli en till, men nu finns det en hel rad, och tipsen har kommit från så många håll, och jag har förstått att de används ganska mycket i olika sammanhang. Nu under sommaren har jag kompletterat några av dem lite grann, och jag hoppas att ni kan hitta nya favoriter ett tag till!

En av de senaste västarna: Den oregelbundet hålmönstrade treochenhalvtimmesvästen.
En av de senaste västarna: Den oregelbundet hålmönstrade treochenhalvtimmesvästen.

Här är de, allihop, först ingredienser till startpaket för nyfödda och lite småbarnskläder: Stickade koftor och tröjor * Stickade västar * Virkade koftor och västar * Stickade mössor, hjälmar och hättor * Kokonger * Stickade filtar * Virkade filtar * Sockor, skor och mjuka stövlar eller kängor * Barnkläder att sy av kasserade vuxenkläder

Och sedan lite inspiration för er som vill handarbeta för att värma vuxna, i Sverige eller utomlands: Sockor i vuxenstorlekar * Mössor i vuxenstorlekar

Viktigast av allt kanske: här är listan med adresser till organisationer som gärna tar emot resultatet!

Tusen varma tack till alla er som har hjälpt till och hjälpts åt med mig på olika vis, och till alla er som har hört av er. Ni som har följt Kyrkkaffebloggen ett tag har ju fått er del av glädjen när det har kommit bilder från dem som har fått ta emot och blivit värmda både av kläderna och av era omtankar. Tänk att vi har fått ha så mycket roligt tillsammans fastän de flesta av oss aldrig ens har setts. Det är också fjärrvärme eller hur?

3 reaktioner på ”Inspirationslistorna”

  1. Carol Thuresson

    Detta grupparbete har varit det roligaste jag har varit med om under hela min tid som ”studerande i livets skola”! Vilka kamrater, vilken flit och att alla gjort sitt allra bästa! Men så har vi ju haft ett fantastiskt roligt ämne att utgå ifrån! 🙂 Tror att vi får MVG/A/5 på detta beroende på vilket betygssystem vi utgått ifrån. Och vår handledare Anna har varit suverän!
    Så fint du skrev om att VÅR gemenskap också har blivit fjärrvärme 🙂 För inte har vi setts men värmen i alla kommentarer och hjälpsamhet på vägen har varit påtaglig..
    Och vi har fått och utvecklat förnyelsebara energikällor både i oss själva och runt om i världen!
    Detta har varit SÅ roligt och det är bara början… För inget kan stoppa ett garnnystan i rullning! 😀
    Kram till er alla och än en gång TACK Anna för att du hjälpt oss att organisera oss <3

    Svar till Carol:
    Å, tack, vad fint du skriver! Och det är nog alldeles sant att inget kan stoppa ett garnnystan i rullning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.