Nadines chokladmuffins

Nadine vispar (något annat än chokladmuffinssmet den här gången). Foto: Magnus Aronson

Nadine var en ovärderlig medhjälpare när jag var i Fellingsbro och bakade för ett par veckor sedan. Det var nästan som när min mammas väninna Marianne kom för att säga hej till min mamma under fotograferingen för Brödglädje och stannade i ELVA TIMMAR och diskade åt oss! Nadine stannade nog i fyra i alla fall, och eftersom hon hittade i köksskåpen och visste vad som istället fanns inne i mammas och pappas kök sparade hon massor av förvirring och tid åt mig. Sedan kom hon tillbaka efter skolan dagen efter också och träffade fotograf-Magnus och hjälpte till igen.

När jag frågade henne vad hon tycker mest om att baka svarade hon direkt ”chokladmuffins”. Mamma Maria skickade receptet häromdagen:

Nadines bästa chokladmuffins

Det här blir härligt smetiga muffins som hjälper när man är i akut behov av choklad. Dessutom ett lagom enkelt recept för en åttaåring.
Hemligheten bakom goda chokladkakor är alltid saltet — det tar fram smaken i allt det feta och söta.

Ugn: 200 grader, ca 10 minuter

100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Smält smöret. Rör ägg och socker, tillsätt övriga torra ingredienser och rör ner smöret. Häll smeten i muffinsformarna (de får gärna stå i en ”muffinsplåt”, med nersänkta hål, så trycker inte smeten ut dem åt sidorna). Grädda i 200 graders ugnsvärme i ungefär tio minuter.

3 reaktioner på ”Nadines chokladmuffins”

  1. Tack Nadine för att vi får ta del utav ditt recept , Duktig tjej att vara till hjälp i köket också, det är alltid roligare och lättare att dela köksarbetet när man är två.

    kram//tina i falun

  2. Carol Thuresson

    Självklart… Har aldrig tänkt på att det ska vara salt i chokladmuffins… Därför smakar de ju skumgummi. TACK för detta Nadine & Maria!

  3. det här får vi nog testa en dag, min sjuåring tycker att det är himla kul att baka eller laga sånt han fixar helt själv

    Svar till Johanna:
    Ni får gärna bjuda på något favoritrecept om det passar och hinns med!

Lämna ett svar till Tina Olander Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *