Kardemummakaka utan socker

Faktum är att jag fortfarande bakar till de nya små böckerna. Det är lite kvar att prova, och lite kvar att fotografera, och …

I fredags var Mia hos mig och hjälpte till. Genast blev allt tusen gånger roligare!

Ett av de recept som vi provade var den här kakan som Siv tipsade mig om redan när vi gjorde Kyrkkaffe. På den tiden fanns inte Stevia som strösockerersättning, men nu använde vi det, och det blev en helt underbart god och alldeles sockerfri kaka som fick följa med min faster hem när den var fotograferad och smakad på. Jag delar med mig av receptet direkt!

En bit kardemummakaka. Ingen blodsockerhöjning!

Kardemummakaka utan socker

en mjuk kaka
Ugn: 175˚, 15–20 minuter

2 ägg
2 dl Stevia strösockerersättning
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk kardemumma
125 g smör
2¼ dl mjölk

Vispa ägg och Stevia och blanda ner mjöl, bakpulver och kardemumma. Smält smöret och rör ner det tillsammans med mjölken.

Häll upp smeten i en smord och bröad sockerkaksform (vi använde en springform) och grädda i 175 grader varm ugn i 15–20 minuter.

2 reaktioner på ”Kardemummakaka utan socker”

  1. Det var ju passande att jag just idag har skrivit om Stevia på min blogg. Jag kompletterar med en länk till Kyrkkaffebloggen helt enkelt.

  2. Denna kaka uppskattades av min vän som är diabetiker. Däremot så hade jag inne kakan i 40 minuter för att den skulle bli klar. Den samkar som bäst dagen efter man bakat den då den gosat till sig.

    Svar till Karin:
    Vad roligt att höra att din vän tyckte om den!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.