Upprop: Pilgrim

Vi har precis skickat ut ett nytt upprop från Libris. Det handlar om att vara pilgrim. En gissning är att många kyrkkaffevänner på olika sätt är just pilgrimer — så du som känner dig träffad är varmt välkommen att bidra till vår nya bok!

***

Upprop från Libris förlag
februari 2011

Pilgrim

Berätta om din vandring

Sverige har kommit på fötter.
Överallt i vårt land packar människor en ryggsäck, provgår skor och kängor och väljer en vandringsstav. En del börjar i Frankrike och tar sig till Spanien, en del går till Trondheim, en del avslutar med tidebön och kanelbulle i Vadstena och en del stakar upp nya vandringsleder hemmavid.
Alla är vi stadda på pilgrimsfärd.

Nu börjar Libris förlag arbetet med en pilgrimsbok som kommer att bygga på pilgrimers egna berättelser.

Är du på väg? Har du nått målet? Har du kommit hem igen? Drömmer du om att gå?
Dela med dig av en pilgrimstanke, ett pilgrimstips, en pilgrimsbön, ett recept på pilgrimsmat, ett pilgrimsminne, klassiska pilgrimsråd, en pilgrimsliknelse, utdrag ur din pilgrimsdagbok, några pilgrimsbilder ur din kamera eller ditt skissblock, en pilgrimslegend, ett pilgrimscitat som gjort vägen kanske inte kortare men ännu vackrare, en pilgrimsvägbeskrivning, en pilgrimssång …

Är du en av dem som tar emot pilgrimer på vägen eller när de kommer fram? Vad har du att berätta?

Är du en av dem som hjälper andra att gå, kanske med vandringsled, kanske med dagsprogram, kanske genom att samla grupper, kanske i förberedelser och samtal efter vandringen? Vad vill du visa, och vad ser du själv?

Du är välkommen att vara med i arbetet med pilgrimsboken – skicka ditt bidrag senast 30 september 2011 till

pilgrim@libris.se

eller till

Pilgrim
Libris förlag
Box 1213
701 12 Örebro

1 reaktion på ”Upprop: Pilgrim”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.