Den perfekta kyrkkaffemuggen IV (nästan)

Rick Warrens kaffemugg (bild lånad från hans Twitterlänk)
Det kan kanske finnas tillfällen när det inte går att lösa kyrkkaffeserveringen på något annat sätt än med engångsmuggar — till exempel vid en friluftsgudstjänst där inte alla deltagare har kunnat förvarnas om att det är bra att ta med en egen mugg till efterfesten. Vi kan ju förutsätta att det är för sådana tillfällen Rick Warren har tänkt den här muggen.
Fast närmare sanningen är att den är producerad för kaffekedjan Starbucks, och ja, om folk ändå ska dricka sitt kaffe på språng, då är det väl bra att pastor Warren ser en möjlighet att ge dem det glada budskapet på det viset?

Tack till Martin Garlöv för påminnelsen och för tipset om bilden!

Mer om Starbucks ”budskap på pappersmuggar-kampanj” kan man läsa i till exempel en artikel publicerad 2005, när kampanjen lanserades, i USA Today. Carl-Henrik Jaktlund på Dagen kommenterar både muggen och det eventuellt nyväckta intresset för den i sin blogg.

Rick Warren är för övrigt Libris-författare — genom boken Leva med mål och mening nämligen (den finns också som ljudbok), och med Församling med mål och mening, Kraft att växa vidare och Hjälp i livets svårigheter.

2 reaktioner på ”Den perfekta kyrkkaffemuggen IV (nästan)”

  1. Pappersmugg med tryck + kyrkkaffebloggens header fick mig osökt att tänka på muggarna med Stig Lindberg-dekor som McDonalds sålde för några år sedan… De hade också gjort sig fint som kyrkkaffemuggar (alltså muggarna i sig om man bortser från producenten;) Annars är mina favoriter hittills helt klart de där minaturmuggarna med bibleord på som du hade köpt utomlands. Helt ljuvligt söta, tycker jag!

    Häslningar fr Maja!

  2. Ja, McDonald’s visste vad de gjorde när de lånade de gröna bladen av Stig Lindberg. De är fantastiskt vackra!
    Min mamma gillar också bibelminimuggarna. Och jag ångrar såklart att jag inte köpte fler — men det fick ju inte plats mer i bagaget då …
    Många hälsningar från Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.